Uradi sam – Novogodišnji foto ukrasi

Ako ste kao ja opsednuti fotkanjem, onda je ovo idealan način da od vaših najdražih fotografija napravite divne novogodišnje ukrase za jelku koji će ostati kao lepa uspomena na neki period u vašem životu.

Ja sam odlučila da na ovaj način obeležim prvu Viktorovu Novu godinu i napravim par zanimljivih ukrasa, na vrlo jednostavan način. Možete koristiti slike vaše dece, ljubimaca, ili sopstvene slike, u principu šta god vi želite.

Evo šta vam je potrebno:

 1. Ukrasi za jelku bilo kog oblika, bitno je da su pljosnati i imaju ravne površine. Ja sam koristila ukrase zvezdice i jabuke kao na slici.
              
 2. Vaše omiljene fotografije. Ja sam odabrala jednu novogodišnju sliku na kojoj su Viktor I Lili (naš pas) sa rogovima Irvasa 😀 Ta mi je bila favorit decembra, a plus oslikava novogodišnje raspolozenje koje je kod nas počelo već početkom decembra. Izabrala sam još jednu Viktorovu zimsku i jednu gde smo V i ja u Barseloni na medenom mesecu.  Slike sam odštampala u boji.
 3. Novogodišnji natpisi/čestitka. Ja sam odštampala u različitim zanimljivim fontovima natpise Srećna Nova 2018. godina i Happy New Year 2018! Vi možete odštampati bukvalno bilo šta. Zanimljiva mi je ideja da, ko ima malo stariju decu, zajedno napišu ili novogodišnje odluke svakog člana porodice ili želje za Deda Mraza za tu godinu. Mislim da je zaista originalno, a i svakako će za nekoliko godina biti zanimljivo citati ih, i na kraju godine pregledati koje ste novogodišnje odluke i ciljeve ispunili.
 4. Svetlucavi lepak ili lepak sa šljokicama. Ja sam moj kupila kod Kineza za 200 dinara, 5 razlicitih boja. Mada, viđala sam ovakve i u malo boljim knjižarama.
 5. Četkica za mazanje lepka, makaze i drvena olovka.
 6. Šljokice ili konfete različitih boja, oblika, veličine. Takođe kupljeno kod Kineza. Ovo je u principu opciono, ako ne volite ili ne želite da ukrasi budu sjajni i šljkoičavi, možete i bez ovoga.

 

Kako se pravi

 1. Prvo što ćete uraditi je da stavite vaš ukras na sliku koju želite da koristite i drvenom olovkom napravite trag oko ukrasa, zatim makazama pažljivo izrežite preko traga koji ste obeležili.
          
 2. Nakon što ste izrezali sve oblike koje ste pripremili od vaših fotografija, možete početi da ih lepite na ukrase. Premažite ukras tankim slojem lepka i prislonite vašu sliku na ukras. Ja sam premazala I ukras I sliku za svaki slučaj, da bi se bolje zalepilo.
                 
 3. Sa druge strane zalepite porukicu ili čestitku koju ste izrezali. Možete je zalepiti preko celog ukrasa kao i sliku, a možete samo na sredinu ukrasa. Izbor je na vama.
 4. Nakon što ste zalepili sliku i porukicu sjajnim lepkom, premažite tanak sloj preko slike da biste dobili sjajan novogodišnji efekat.
 5. Ako ste odlučili da koristite šljokice i konfete, pospite ih na jednu ili obe strane ukrasa dok se lepak još uvek nije osušio. Ja sam stavljala šljokice u obliku zvezdica i srca sa obe strane ukrasa. Za moj ukus, šljokica nikad dosta na novogodišnjim ukrasima 🙂
 6. Ostavite da se suši i vaši ukrasi su gotovi! 🙂
                 

 

Nadam se da vam se dopao moj DIY i da ćete i sami napraviti ove zanimljive ukrase.

Pratite me na Instagramu i Fejsbuku i ako napravite ove ili neke druge personalizovane ukrase, slobodno me tagujte na slikama vaših ukrasa 🙂

Hvala što čitate.

Love, K