Novogodišnje kugle sa otiskom

Još jedan zanimljiv način da ukrasite vašu jelku personalizovanim novogodišnjim ukrasima su kugle sa otiskom. Ovu ideju sam dobila kada smo u radosnicu stavljali Viktorov otisak šake i stopala dok je još bio jako mali, možda je imao mesec dana.

Otisak šake ili stopala možete staviti na novogodišnju kuglu i to je zaista predivan način da obeležite jedan period odrastanja svog deteta. Takođe, možete isto uraditi sa otiskom šapica vašeg ljubimca (naravno ako uspešno izvedete akciju uzimanja otiska 😀 ). Mi smo jedne godine uzeli otiske Lilinih šapica i preslikali ih na zid za uspomenu. Ali o tome u nekoj drugoj priči.

Potrebno vam je:

 1. Beba 🙂
 2. Jedna ili više novogodišnjih kugli. Ja sam kupila dve veće kugle. Sjajne. Za uzimanje otiska preporučujem što veću kuglu.
 3. Tempera u boji. Ja sam uzela plavu temperu jer sam kupila srebrne kugle. Vi napravite svoju kombinaciju boja.
 4. Četkica za temperu.
 5. Posuda za boju.

Kako se pravi

 1. Razmutite boju u posudi. Slobodno budite štedljivi sa vodom jer je bolje ako je boja gušća.
 2. Pripremite kuglu.
 3. Umočite bebinu ili detetovu rukicu u posudu sa bojom. Možete koristiti četkicu da dobro namažete ruku. Zgodno bi bilo da vam neko pomogne i drži kuglu dok vi držite bebinu ruku.
 4. Prislonite bebinu ruku na kuglu i ako je moguce držite je čvrsto da se što manje pomera. Ovo zapravo nije ni malo lak poduhvat jer su bebe u ovakvim situacijama uglavnom nemirne. Nama je uspelo iz drugog pokušaja, mada ni taj otisak nije bas savršen. Ipak nama jeste 🙂
          
 5. Nakon što se otisak osušio, sa druge strane kugle mozete nešto i napisati. Ja sam napisala Viktor 2018. Zanimljivo je još napisati datum uzimanja otiska i Srećna Nova godina/ Happy New Year ako kuglu poklanjate nekome kao poklon. Ako je kugla za vas, možete napisati npr. Viktorov prvi Božic/ Viktorova prva Nova godina/ My very first Christmas I slično.
     

Na ovaj način moći ćete da pamtite prvu Novu godinu vaše bebe zauvek I to na vrlo lep način.
Uživajte sa svojom decom i Srećna Nova godina!

P.S. Pratite me na Instagramu i Fejsbuku i slobodno me tagujte na slikama vaših DIY ukrasa.

Hvala što čitate.

Love, K

2 thoughts on “Novogodišnje kugle sa otiskom

Comments are closed.