Pismo mom Viktoru

Najdraži moj Viktore,

Mili Bebane,

Danas slaviš 1.rođendan. Naravno, kao i svaku mamu, to me čini vrlo emotivnom.

Tvoja prva godina je prošla previše brzo, a ipak bila je ispunjena sa pregršt predivnih i važnih događaja koji obeležavaju početak tvog života. Za ovih godinu dana, veoma brzo si porastao u predivnog malenog dečaka.

Danas od nas dobijaš poklone i čestitke, neizmernu pažnju, a ipak, nadam se da će ti ovo pismo, album i video koji obeležavaju tvoju prvu godinu, jednoga dana biti jedna lepa uspomena i pokazatelj koliko te zaista volimo od momenta kada si došao na ovaj svet.

Na svet si došao nekoliko dana pre termina, verovatno si jedva čekao da nas upoznaš, kao i mi tebe.

Od momenta kada smo te ugledali, potpuno smo se zaljubili u tebe, u tvoje lepo lice, divnu čupavu kosicu i malene rukice i stopalca. Jednostavno si bio savršen. I dalje si!

Od momenta kada smo došli kući, sva pažnja je bila usmerena ka tebi. Neću te lagati, prvih mesec dana nije bilo lako. Bio si ti jedan mali, zahtevan bebac. Ipak, nakon malo vremena, pokazao si nam koliko si zapravo jedna opuštena beba, koja lepo klopa, lepo spava i obožavao si da je sva pažnja usmerena na tebe. To se i dalje nije promenilo 🙂

Od dana 1 voleo si da te tata nosi, nuna na određen način. Voleo si da te položi na svoju ruku stomačićem, kako bi ti mogao da gledaš ispred sebe po sobi i osmatraš ko je sve tu i šta se sve dešava. Od uvek si bio radoznala beba. Bio si dobra beba. Nisi nikada mnogo plakao. Ako bi plakao, onda smo znali da ti nešto baš smeta ili nešto nije ok. Nisi imao mnogo problema sa grcevima, zubice nismo ni osetili. Dom zdravlja smo posećivali samo zbog redovnih vakcinacija i kontrola.

Od kada smo te prvi put izveli u šetnju, zavoleo si svež vazduh i još uvek ti je omiljeni deo dana kada izađemo napolje. Mogao si skoro uvek da zaspiš u kolicima i svuda smo te vodili. U šetnje, u parkove, išli smo na kafu, na ručak, u akvarijum si išao sa samo 3 meseca i svidelo ti se!
Sa samo 4 meseca krenuo si sa mamom na časove joge za mame i bebe. Na tim časovima si bio veoma aktivna beba. Voleo si da gledaš u mamu dok vežba, a voleo si da posmatraš i druge bebe i ponekad pokušavao da uzmeš njihove igračke. Voleo si te časove, verovatno zato što si tokom boravka u maminom stomaku redovno i ti vežbao jogu sa mamom.

Ti si jedna predivna, srećna beba, uvek se smešiš i raspoložen si. Voliš da ti se priča, a voliš i ti da pričaš. Vrlo rano si počeo da izgovaraš svoje prve reči. Baba je bila prva reč koju si sa nepunih 6 meseci počeo konstantno da ponavljaš. Usledile su i Tata, Mama, Deda, Teda, koka, gaga (jaga). Danas nam brbljaš po ceo dan i mi to obooožavamo. Trenutno je aktuelno Tika-Taka (ne znam gde si to čuo, ali je preslatko), kada ti kažemo:“Reci pupak“, ti odgovaraš Pka-Pka. Pokušavaš da kažes „kašika“ i to zvuči „kakaka“. Kada te pitamo „Kako kaže koka?“, ti odgovaraš „Kokaka“. Pevac znaš da kaže „kkkkk“. Pre par dana si rekao „Pita“.
Znaš da pokažeš gde je pamet i obavezno svaki put nakon toga sebi tapšeš 🙂 Voliš da se keziš i pokazuješ sve svoje male predivne zubiće. Trenutno ih imaš 8. Mnogo voliš da mašeš i tapšeš.

Tvoja omiljena aktivnost su knjige. Obožavaš da listaš svoje slikovnice i to te može držati zainteresovanim jaaako dugo. Obožavaš i da se igraš lopte. Voliš da se dobacuješ loptom i uvek tražiš nekoga sa kim bi se dobacivao. Zato trenutno imamo 4 lopte različitih veličina kod kuće. A voliš i često da bacaš lopticu i onda najbrže otpužeš do nje.
Obožavaš da lupaš nogicama o pod i ako ti kažemo „Tupa tupa ko to lupa“, ti bukvalno lupaš i ne prestaješ po pola sata. Voliš da ti se tata ili mama pridruže i da lupaju sa tobom.

Ti, bebo, mnogo voliš da ručkaš. Od kada smo prvi put krenuli da te hranimo, voliš sve. Omiljeno jelo ti je piletina sa prazilukom, krompirom i grčkim jogurtom. Trenutno obožavaš da jedeš sam, najviše voliš da jedeš brokoli (DA, BROKOLI!), mladi sir i hlebić. Voliš da grickaš i baby keksiće i komadiće voća. Obožavaš borovnice.

Svi komentarišu tvoju predivnu dugu kosicu. Od rođenja si imao gustu kosicu, koja je sada mnogo porasla, ali mama ne da da te šišamo.

Viktore, ti si naša sjajna zvezda, nikada nismo ni sanjali da nekoga možemo ovoliko da volimo. Želimo da znaš da si predivan i da te volimo beskonačno.

Želimo ti da izrasteš u dobru osobu, da budeš uvek srećan i voljen kao što si danas. Želimo ti da ostvaruješ svoje snove, da obiđeš svet, da uživaš u životu i svim izazovima koje on nosi ali da budeš pametan i donosiš mudre odluke.

Beskrajno sam ponosna što sam tvoja mama i želim da znaš da te volim najviše na svetu.

Srećan rođendan, bebane!  ♥

5 thoughts on “Pismo mom Viktoru

  1. Emotivno,toplo,iskreno.Majka to pise I niko ne moze tako.Sve to o cemu pises su delici mozaika koji se iz dana u dan dopunjuje I koji su istovremeno deo tebe I tvog deteta,naseg Viktora.Ponosna sam na tebe,draga moja Nesi.Najzahtevniju,ali I najlepsu ulogu koju nam je neka vaseljenska sila dodelila,ti obavljas strpljivo,brizno I posveceno.Uzivajte zajedno ti I Vlada I radujte se sa svojim sinom.

  2. Zahvalnost prema zivotu je glavni utisak svaketvoje recenice na blogu, kao i neizostavna ljubav kojom odisu recenice, uzivam u svakom tekstu i savetima. Srecan rodjendan Viktoru nasem! ❤️🙏🏻

  3. Zahvalnost prema zivotu je glavni utisak svaketvoje recenice na blogu, kao i neizostavna ljubav kojom odisu recenice, uzivam u svakom tekstu i savetima. Srecan rodjendan Viktoru nasem! ❤️🙏🏻

Comments are closed.