Moje top 3 mobilne aplikacije za praćenje trudnoće

Svaka žena kada sazna da je u drugom stanju, kreće sa istraživanjem I upoznavanjem šta je sve čeka, kako izgleda koje tromesečje trudnoće, šta može da očekuje u svakom mesecu, pa I u svakoj nedelji.

Postoji jako veliki broj odlične literature za trudnice – veliki broj knjiga opšteg tipa, kao I onih usko specijalizovanih koje govore o nekim određenim vrstama trudnoće i stanjima u trudnoći (bliznačka, trojke, trudnoća sa dijabetesom, rizična trudnoća I slično), literature koja se usredsređuje isključivo na porođaj, dojenje I slično.

Osim knjiga koje je svakako poželjno čitati I istraživati, saznati što više I što bolje se informisati o trudničkim danima, postoji još jedan odličan vid praćenja trudnoće a to su mobilne aplikacije.

Preporučiću vam tri fenomenalne mobilne aplikacije koje sam ja koristila od samog početka svoje trudnoće I koje su mi bile od izuzetne pomoći, jako praktične I zanimljive, jednostavne za korišćenje a obiluju veoma korisnim informacijama I savetima.

 

1.       Bebac

Uz pomoć Bebac aplikacije možete pratiti razvoj trudnoće iz nedelje u nedelju, a nakon porođaja nastaviti da pratite razvoj vašeg deteta sve do sedme godine.
Sve informacije o zdravlju, ishrani, bezbednosti, dojenju i mnogim drugim stvarima koje interesuju svakog roditelja.

Ova aplikacija takođe pokriva dosta birokratskih informacija koje će zanimati mame koje su na trudničkom I porodiljskom bolovanju, kao i birokratiju oko prijave deteta, roditeljskom dodatku i raznim informacijama tog tipa.

Aplikacija je odlična za sve koji žive u Srbiji i besplatna je. 

 

2.       Baby Center

Ako govorite engleski jezik, ova aplikacija je SAVRŠENA! Veoma je obimna, detaljna, tačna, zanimljiva, prepuna korisnih informacija.

Ova sjajna aplikacija će vas voditi kroz celu trudnoću, nedelju po nedelju, dan po dan sa odličnim savetima o razvoju bebe u stomaku, sa video zapisima koji govore o određenim fazama trudnoće.

Aplikacija nudi I jako zabavne alate, kao što su praćenje kako raste vaš stomak kroz zanimljive fotografije I animacije, brojanje bebinih udaraca, tajmer kontrakcija kao I plan porođaja.
Kada beba stigne, aplikacija se automatski pretvara u vodič za roditelje koji pokriva mnogobrojne I raznovrsne teme, nedelju po nedelju.

Ova aplikacija nudi dnevni calendar fetalnog razvoja koji uključuje I video, kalendar, kao I odbrojavanje do termina. Baby Center pruža svakodnevne savete o ishrani, vežbanju, podsetnike o laboratorijskim I drugim pregledima koje treba odraditi u određeno vreme, savete kako se izboriti sa jutarnjim mučninama I ostalim tegobama koje vas mogu zadesiti, nudi predlog vitamina I suplemenata koje možete koristiti I razne ostale savete koji pomažu da održite zdravu trudnoću.

Ono što je još zanimljivo I zabavno su predlozi imena, video koji prikazuje bebu unutar materice kao i video koji prikazuje kako izgledaju različite vrste porođaja.

Ovo je jedna zaista odlična aplikacija I ja je još uvek koristim I koristiću je sigurno u sledećoj trudnoći.

 

3.       What to expect

Aplikacija koja prati istoimenu knjigu, postala je brend za trudnice kom mame širom sveta najviše veruju. Ova aplikacija vas void kroz trudnoću dan po dan I nedelju po nedelju pružajući najbitnije informacije i prati bebin razvoj veoma temeljno.

 

Na osnovu vašeg termina dobijate personalizovana obaveštenja o vašoj trudnoći, savete stručnjaka, najnovije vesti I članke koji će vam pružiti baš dosta informacija. Takođe se možete priključiti online zajednici roditelja, dobiti savet, podršku ili potražiti savet ili mišljenje o nekoj temi.
 

 

Nadam se da ćete isprobati neku od ovih fantastičnih aplikacija i biti zadovoljne koliko i ja.

Hvala što čitate.

Love, K