VOĆNA VODA – ZDRAVO AROMATIZOVANO OSVEŽENJE

Voćne vode – najbolje letnje osveženje

Omiljeno letnje osveženje koje ovog leta svakodnevno konzumiram je voćna voda.

Iako zaista smatram vodu svojim najdražim pićem, nekada se opredelim i za nešto drugo, sok ili čaj. Ovog leta sam intenzivno krenula da konzumiram voćne vode koje pravim sama kod kuće. One me najbolje osveže a i sjajnog su ukusa i mogu se praviti sa različitim voćem. Ovakvu vodu možete odmah piti, a dobra ideja je i da se ostavi par sati ili preko noći u frižideru kako bi voćkice pustile svoje sokove i vitamine u vodu.

Trenutna kombinacija koju obožavam su limun (on mi je uvek baza i njega gotovo uvek stavljam isečenog na kolutiće, a ostatak iscedim u vodu), kupine, maline i višnje. Često ubacim i po koji kolutić krastavca.

Moja omiljena kombinacija – limun, kupine, krastavac

Ukoliko ne želite nikakav specijalni ukus, stavite samo limun i krastavac i dobićete sjajno osveženje.

Uz limun možete uvek kombinovati i svežu nanu, ukus je fantastičan.

Sta sve možete staviti u svoju voćnu vodu od voća? Odgovor je sve, osim banane. Od povrća? Ja sam probala krastavac, štapiće celera i lubenicu (kažu da je lubenica zapravo povrće).

Možete napravti svoju kombinaciju. Ona koju vam ja preporučujem i koja je meni trenutno favorit je LIMUN + KUPINE + VIŠNJE + KRASTAVAC . Yummy!

Aromatizovana vitaminska voda

Još par bombastičnih kombinacija:

limun + maline + nana
limun + djumbir + krastavac
limun +pomorandža + višnje
limun + kiwi
limun + borovnice + kupine

Ukoliko možda vi imate neku kombinaciju koju preporučujete, pišiteeee mi ili posetite moju Instagram stranicu i tamo sa nama podelite svoje ukuse 🙂

Love, K