FITAKY BABY – PRIRODNA NEGA ZA MOJE DETE

Fitaky baby proizvodi

O prirodnoj kozmetici i kozmetici koju generalno koristim, često dobijam pitanja na mom INSTAGRAM profilu. Da li sam zadovoljna i da li bih određeni proizvod preporučila. S druge strane, kada poželim da isprobam neki proizvod za Viktora ili za sebe, i ja volim da pročitam recenzije i iskustva drugih mama.

Kada me je nedavno kontaktirao tim brenda prirodne kozmetike FITAKY i ponudio da mi pošalju svoje proizvode da isprobam, vrlo rado sam prihvatila. Pre svega jer se radi o ozbiljnom brendu čije vrednosti delim,  a koji je nastao usled pokušaja jedne mame da se izbori sa upornim ekcemom i atopijskim dermatitisom koji je imala njena ćerka. Ona je sama pravila sasvim prirodnu kozmetiku za svoje dete i to na bazi hladno ceđenih i etarskih ulja i butera. Uklonivši svu hemiju iz svog doma, uspešno su završili borbu sa ekcemom.
Nakon što je proizvode podelila i sa najbližima, prijateljima, odluka je pala i proizvodi su postali dostupni svima onima koji imaju osetljivu kožu, sklonu alergijama, ekcemu ili atopijskom dermatitisu ili jednostavno, žele da svojoj koži pruže najzdravije opcije bez alergena, toksina i sintetičkih supstanci.

Iako ni moj sin ni ja nemamo problema sa kožom i ne patimo od alergija, ekcema, uvek se odlučujem za zdravije opcije za negu, možda je to i jedan od razloga što naša koža ne bude lako iziritirana.

Ono što mi se u startu svidelo je to da su proizvodi prirodni, veganski i vegetarijanski i NISU testirani na životinjama. Takođe, društvena odgovornost koju pokazuje ova firma je zaista na visokom nivou. Od svakog prodatog Fitaky proizvoda 5 RSD ide Prihvatilištu za decu bez roditeljskog staranja.

FITAKY BABY PRAŠAK ZA VEŠ

Viktorov Zeko voli Fitaky baby prirodni prašak za veš

Ono što prvo zapažam kada perem veš ovim prirodnim praškom, a i kada otvorim samo pakovanje je da, prašak i veš opran njime, nemaju apsolutno nikakav miris. Često mi smeta jak i oporan miris standardnih praškova za veš, posebno kada perem Viktorov veš i njegove plišane igračke.
Posebno me raduje što Viktorov omiljeni Zeko, njegova mekana igračkica uteha od koje se ne odvaja i stalno je drži blizu lica i voli da je njuška, nakon pranja ovim praškom, nema nikakav miris.

Fitaky baby prašak ostavlja veš bez mirisa, ukoliko ne dodam neki blagi omekšivač, što mi sasvim odgovara. Ovo je takođe idealno za tek rođene bebe i malu decu, kao  i za mame koje doje.

Prašak je hipoalergen i glavni sastav su mu sapun ulja kokosa, limunska kiselina i mineralne soli.
 
Ambalaža od 900 g dovoljna je za 25 pranja. Super koncentrovan i količinski zamenjuje 3kg standardnog praška. Može se koristiti na temperaturama od 30-90 stepeni, ja sam ga koristila i za otkuvavanje i za obično pranje i za veš u svim bojama.

Doziranje je naznačeno na pakovanju, i dovoljne su dve supene kašike – bilo da perete beli veš ili obojeni. Ukoliko je veš jako zaprljan, preporučuju se tri kašike.

FITAKY BABY KREMA ZA PLENSKU REGIJU

Nežna i lagana Fitaky mast za pelensku regiju

Idealna prilika se ukazala za isprobavanje Fitaky melema ubrzo nakon što nam je stigla. Pelenski osip. Nije bio onaj najgori, ali je koža bila vidno crvena i iziritirana. Tog dana sam je negovala Fitaky kremicom i zaista, koža se za dan vratila u normalu. Prošla je test!

Nastavila sam da je koristim, naravno jer nam i sama struktura kreme baš odgovara. Krema je jako nežna i lagana, kao mast je, ali nekako nije masna i teška, ako me razumete. Nema miris, i idealna je ne samo za bebe, već i za negu kože nas odraslih. Ja je koristim za ruke, laktove i kolena. 🙂

FITAKY BABY SAPUN

Fitaky baby sapun, blag, bez mirisa, idealan za svakodnevnu upotrebu

Fitaky baby sapun je kreiran od prirodnih ulja i butera bez sinteičkih sastojaka, boja i mirisa. Preporučuje se za negu pelenske regije i korišćenje nakon svakog menjanja pelena. Na bazi kokosovog ulja, ši butera, ricinusovog ulja i pčelinjeg voska.

Ovaj sapun je blag, nema miris I savršen je za negu osetljive i nežne bebine guze. Mi ga koistimo za Viktora svakodnevno tokom kupanja i tuširanja, ali i dodatno po potrebi.

Najveći utisak mi je da ne isušuje kožu i nema miris, pa koža ostaje mekana i zadržava svoj prirodni miris.

Mi ga koristimo u kombinaciji sa Fitaky kremom za pelensku regiju.

Sve u svemu, jako sam zadovoljna Fitaky baby kozmetikom koju smo imali priliku da isprobamo. Pre svega jer je izrađena od kvalitetnih sastojaka i ne sadrži agresivne komponente. Drugo, od mene podršku imaju sve mame preduzetnice koje svojim radom i trudom uspeju da ostvare neki san, a povrh svega to rade na ovako kvalitetan način.